MŮJ PŘÍBĚH

U "koryta" jsou komunisti a mně je asi tak 9 let a fakt moc miluju zmrzlinu. V Jednotě prodávají  jen polárkové dorty a na klacku... ale já mám zrovna chuť na úplně jinou zmrzlinu. Zkusím si jí vyrobit sama, vždyť na tom nemůže být nic tak těžkého. Smetana, jahody, cukr a je to. Dáme zmrznout a voilá moje první zmrzka je na světě....jsem na sebe pyšná......... Tak tady ta moje vášeň zřejmě začala, ale ještě o ní nevím ;-)

Mou největší láskou byla, je a stále bude zmrzlina točená. Baví mě ... baví mě její kombinace, její textura, struktura, jemnost, tuhost, zvláštnost....je pro mne symbolem léta, a léto já miluju.

Začala jsem v červenci 2008 s klasickou točenou zmrzlinu z Opočna... Uběhlo šest let a chuť a nároky zákazníků se pomalu začínají měnit, vycházíme vstříc zákazníkům a zařazujeme do prodeje zmrzlinu vodovou a sorbety. Ale zmrzliny vodové a sorbety z práškových směsí nejsou tak skvělé.  A tak v roce 2015 vyhledám člověka, který vyrábí notoricky známou jahodovou a banánovou zmrzlinu z ovoce - říká jí fresh ice, zařazujeme jí tedy do prodeje. Všem chutná. Ale jelikož tato zmrzlina na podzim ztratila na kvalitě, tak jsem se rozhodla, že příští rok to zkusím sama. Přes zimu jsem si oběhala potřebné úřady, ve stávající provozovně jsem udělala potřebné stavební úpravy a na jaře roku 2016 jsem dostala povolení, jako jediná v okrese, vyrábět točenou zmrzlinu z čerstvého ovoce, bez chemie. Ještě tentýž den jsem nakoupila potřebné ingredience a vyrobila svojí první točenou, bezlepkovou, bezlaktózovou zmrzku - jahodovou a banánovou. Ze začátku jsme jí říkali "Naše zmrzka", ale po čase bylo potřeba jí nějak pojmenovat. Dostala jméno ANDĚLSKÁ ZMRZKA. Andělská je proto, protože je andělsky dobrá a Andělská je taky proto, protože mne maminka hezky pojmenovala - Anděla, tedy po mně.

Myslela jsem si, že nebudu dělat jiné příchutě než jahoda a banán, ale tak nějak to samo vyplynulo ze situace a z přání zákazníků. Na konci roku 2017 Andělská zmrzka čítá zhruba 40 druhů jak ovocných, tak zeleninových, mléčných, smetanových zmrzlin. Její receptura je patentovaná a logo Andělské zmrzky je zapsané jako ochranná známka pro tento produkt na Patentním úřadě.


A propós...myslím si, že s vymýšlením dalších druhů zmrzliny nejsem ještě u konce ;-)